Complete bandenservice in winter en zomer

Wanneer het buiten kouder is dan 7 graden, is het weer tijd om de winterbanden onder de auto te laten leggen. Omgekeerd telt dit natuurlijk ook. Wanneer de gemiddelde temperatuur weer boven de 7 graden ligt, is het verstandig om de zomerbanden weer onder de auto te laten leggen.

Wellicht denkt u: ‘de winters zijn niet zo streng in Nederland, ik blijf het hele jaar wel op zomerbanden rijden’, maar dat is geen goed idee. Beide banden zijn gemaakt voor het rijden in een bepaalde temperatuur. Blijft u op de winterbanden rijden in de zomer, dan zullen deze sneller slijten. Zomerbanden slijten juist weer sneller in de wintermaanden. Bij slijtage vermindert het profiel op de band en loopt u het risico te gaan glijden op de weg. Het is dus zeer verstandig om op tijd uw winter- en zomerbanden te laten wisselen door Auto Service Genderen.

Alle soorten banden in het assortiment

Wellicht rijdt u graag op een bepaald soort banden, heeft u een voorkeur voor een bepaald merk banden, of gaat u gewoon graag voor de goedkoopste optie. Welke soort banden ook bij u en uw auto passen, wij hebben ze voor u in huis, of kunnen ze voor u bestellen.
Wanneer u niet zeker weet welke banden geschikt zijn voor uw auto, het aantal kilometers dat u rijdt, of bijvoorbeeld uw budget, dan adviseren wij u natuurlijk graag.

Ons bandenhotel

Wanneer u in de zomer en winter uw banden laat wisselen, zit u niet te wachten op vier banden die u thuis ergens op moet slaan tot het volgende seizoen. Wij hebben daarom ons bandenhotel. In ons bandenhotel slaan wij ’s zomers uw winterbanden op en in de winter uw zomerbanden. U zit zo nooit met de banden thuis en u hoeft er niet aan te denken om de banden weer mee te nemen voor een halfjaarlijkse bandenwissel. Ons bandenhotel neemt u al deze zorgen uit handen. In ons bandenhotel liggen de banden veilig en droog te wachten tot ze weer plaats mogen nemen onder uw auto.